shadow

Інформація про проведення капітальних ремонтів спільного майна у багатоквартирних житлових будинках

Інформація

про проведення капітальних ремонтів спільного майна у багатоквартирних житлових будинках м. Запоріжжя на умовах співфінансування в 2020 році

 

Запорізька міська рада рішенням № 28 від 18.12.2019 року затвердила «Порядок  проведення капітальних ремонтів спільного майна у багатоквартирних житлових будинках м. Запоріжжя на умовах співфінансування в 2020 році».

Даний Порядок спрямовано на покращення технічного стану житлового фонду в місті Запоріжжя шляхом проведення капітального ремонту спільного майна у багатоквартирних будинках на умовах співфінансування за рахунок коштів бюджету міста та коштів співвласників багатоквартирних будинків.

Порядок передбачає співфінансування частки очікуваної вартості робіт за рахунок коштів співвласників будинку та решти вартості – за рахунок коштів бюджету міста.

В поточному році бюджетні кошти можуть спрямовуватись на виконання капітального ремонту на умовах співфінансування за вибором співвласників лише на один з  обраних  напрямків:

– дахи та покрівлі;

– центральне опалення;

– водопровід, каналізація, гаряче водопостачання;

– електроосвітлення та силові проводки;

– відновлення або капітальний ремонт вимощення навколо будівлі з метою захисту грунту під фундаментами від розмивання, ремонт облицювання цоколю будинку.

Цей Порядок поширюється на всі багатоквартирні будинки міста Запоріжжя, окрім будинків, в яких протягом 2015-2019 років за бюджетні кошти виконувались ремонтні роботи капітального характеру за відповідним напрямком.

Розмір частки співфінансування за рахунок співвласників та частки співфінансування бюджетного фінансування визначений департаментом з управління житлово-комунальним господарством  ЗМР  в залежності від  видів робіт, загальної площі  та кількості під’їздів у будинку:

Капітальний ремонт інженерних мереж:

1-2   під’їздні будинки: співвласники від 10% до 35% – бюджет від 90% до 65%;

3-4   під’їздні будинки: співвласники від 5% до 30% – бюджет від 95% до 70%;

5-8  під’їздні будинки: співвласники від 5% до 30% – бюджет від 95% до 70%;

9-12 під’їздні будинки: співвласники від 6% до 20% – бюджет від 94% до 80%.

Капітальний ремонт покрівлі

1-2   поверхові будинки: співвласники  5% – бюджет  95%;

3-5   поверхові будинки: співвласники  15% – бюджет  85%;

5 та вищеповерхові будинки: співвласники  30% – бюджет  70%.

Капітальний ремонт вимощення

співвласники  40% – бюджет  60%.

 

Співвласники будинку на загальних зборах самостійно приймають рішення щодо участі у співфінансуванні проведення капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку за обраним напрямком робіт, яке оформлюється протоколом зборів співвласників, та визначають уповноважену особу Замовника на подання документів до департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради в період з 01.02.2020р. по 28.02.2020р..

Після подання уповноваженою особою  необхідного комплекту документів  до департаменту з управління житлово-комунальним  господарством ЗМР (заява, зведений кошторисний розрахунок, протокол зборів, довідка про характеристики будинку, копія договору управління, копія витягу або виписки з єдиного держреєстру)  департамент в десятиденний термін (з 28.02.2020) інформує Замовника про його участь або не участь у цьому Порядку, а також про розмір його частки співфінансування.

 Замовник в межах виділених співвласниками коштів виготовляє проектно-кошторисну документацію, отримує позитивний висновок будівельної експертизи та надає до департаменту заяву про надання бюджетного асигнування на проведення капітального ремонту спільного майна будинку та необхідний пакет документів (проектно-кошторисну документацію, позитивний висновок експертизи, копії платіжних доручень, копію договору з підрядником на здійснення робіт,  копії актів виконаних робіт), після чого департамент надає бюджетні асигнування.

15 листопада  поточного бюджетного періоду – кінцевий термін закінчення робіт капітального характеру та подання актів фактично виконаних робіт.

Пропонуємо мешканцям скористатися можливістю виконання капітального ремонту будинку на умовах співфінансування в 2020 році.

Для отримання роз’яснень пропонуємо Вам звертатись до КП «Запоріжремсервіс» ЗМР за адресою: м. Запоріжжя, вул. Добролюбова,23-А;  бул. Центральний, 12-В для Вознесенівського району, вул. Сталеварів, 13 для Дніпровського та Заводського районів  (пон.-четв. з 8-00 до 17-00, п’ятниця з 8-00 до15-45, обідня перерва з 12-00 до 13-00).

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю