shadow

Про проведення капітальних ремонтів спільного майна у багатоквартирних житлових будинках м. Запоріжжя на умовах співфінансування в 2019 році

Запорізька міська рада затвердила рішення № 105 від 19.12.2018 року «Про затвердження Порядку проведення капітальних ремонтів спільного майна у багатоквартирних житлових будинках м. Запоріжжя на умовах співфінансування в 2019 році» ( зі змінами, затвердженими рішенням № 48 від 30.01.2019 та №42 від 27.03.2019).

Даний Порядок спрямовано на покращення технічного стану житлового фонду в місті Запоріжжя шляхом проведення капітального ремонту спільного майна у багатоквартирному будинку на умовах співфінансування за рахунок коштів бюджету міста та коштів співвласників багатоквартирних будинків. Бюджетні кошти можуть спрямовуватись за вибором співвласників на один з  нижченаведених напрямків:

– Дахи та покрівлі;

– Центральне опалення;

– Водопровід, каналізація, гаряче водопостачання;

– Електроосвітлення та силові проводки;

– Відновлення або улаштування нового вимощення навколо будівлі

ремонт облицювання цоколю будинку.

– Ліфти та система диспетчеризації.

Цей Порядок поширюється на всі багатоквартирні будинки міста Запоріжжя, окрім будинків, в яких протягом 2015-2018 років за бюджетні кошти виконувались ремонтні роботи капітального характеру за відповідним напрямком.

Розмір частки співфінансування за рахунок співвласників та частки співфінансування бюджетного фінансування визначений департаментом з управління житлово-комунальним господарством  ЗМР  в залежності від  видів робіт, загальної площі  та кількості під’їздів у будинку:

Капітальний ремонт інженерних мереж:

1-4   під’їздні будинки: співвласники від 20% до 35% – бюджет від 80% до 65%;

1-8   під’їздні будинки: співвласники від 10% до 40% – бюджет від 90% до 60%;

5-12 під’їздні будинки: співвласники від 7% до 30% – бюджет від 93% до 70%;

9-12 під’їздні будинки: співвласники від 6% до 20% – бюджет від 94% до 80%.

Капітальний ремонт покрівлі

1-2   поверхові будинки: співвласники  5% – бюджет  95%;

3-5   поверхові будинки: співвласники  15% – бюджет  85%;

5 та вищеповерхові будинки: співвласники  30% – бюджет  70%.

Капітальний ремонт ліфтів

співвласники  5% – бюджет  95%.

Капітальний ремонт вимощення

співвласники  40% – бюджет  60%.

 

Співвласники будинку на загальних зборах самостійно приймають рішення щодо участі у співфінансуванні проведення капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку за обраним напрямком робіт, яке оформлюється протоколом зборів співвласників, та визначають уповноважену особу Замовника на подання документів до департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради в період з 01.04.2019р. по 30.04.2019р..

Після подання уповноваженою особою  необхідного комплекту документів  до департаменту з управління житлово-комунальним  господарством ЗМР (заява, зведений кошторисний розрахунок, протокол зборів та ін..)  департамент в десятиденний термін інформує Замовника про розмір його частки у співфінансуванні.

Замовник в межах виділених співвласниками коштів виготовляє проектно-кошторисну документацію, отримує позитивний висновок будівельної експертизи та надає до департаменту заяву про надання бюджетних асигнувань на проведення капітального ремонту спільного майна будинку та необхідний пакет документів (копію договору з підрядником на здійснення робіт,  акту виконаних робіт, платіжних доручень про сплату виконавцю робіт та ін..), після чого департамент надає бюджетні асигнування.

10 грудня  поточного фінансового року – кінцевий термін закінчення робіт капітального характеру та подання актів фактично виконаних робіт.

У зв’язку з тим, що подання документів до департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради завершилось 30.04.2019р., пропонуємо мешканцям скористатися можливістю виконання капітального ремонту будинку на умовах співфінансування в наступному році.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю