shadow

ДО УВАГИ

9 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила новий Закон «Про житлово-комунальні послуги», який у повному обсязі набрав чинності з 01.05.2019 року. Закон прийнятий у комплексі із 417 Законом «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків, коли відповідно до закону вони регулюються державними органами або органами місцевого самоврядування.

Житлова послуга – послуга з управління багатоквартирним будинком.

Послуга з управління багатоквартирним будинком надається згідно з Правилами з управління багатоквартирним будинком надається згідно з Правилами, затвердженими постановою Кабінета Міністрів України від 05.09.2018р. №712 та включає:

утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт;

обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання відповідної комунальної послуги у разі укладення індивідуальних договорів про надання такої послуги, за умовами яких обслуговування таких систем здійснюється виконавцем),

утримання ліфтів тощо;

купівлю електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного будинку.

поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку.

Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку здійснюється на умовах договору, укладеного між співвласниками/особою, уповноваженою на це співвласниками, і суб’єктом, що має право на виконання таких робіт.

У відповідності до постанови НКРЕКП від 30.09.2015р. №2494  «Про затвердження кодексу  газорозподільних систем»  види робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках та здійснюються виключно Операторами ГРМ, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в нафтогазовому комплексі, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

При цьому види робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках та здійснюються виключно Операторами ГРМ, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в нафтогазовому комплексі, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Відповідно до вимог «Правил безпеки систем газопостачання», затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 травня 2015 року № 285, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 року за № 674/27119 (далі – ПБСГ), у випадку незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку розподіл природного газу припиняється.

Згідно  з п.4  ст.19  ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» для забезпечення безперервності та безпеки газопостачання оператор газорозподільної системи здійснює технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках. Види робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в нафтогазовому комплексі.

Ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках (крім робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках) здійснюється за рахунок власників (співвласників) такого житлового, у тому числі багатоквартирного, будинку відповідно до кошторису, поданого оператором газорозподільної системи або іншим суб’єктом господарювання, який має дозвіл на проведення таких робіт, та затвердженого власником (співвласниками) будинку.

Таким чином, технічне  обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках здійснюється за рахунок співвласників  багатоквартирного  будинку.

Враховуючи викладене, з метою запобігання припинення розподілу природного газу, співвласникам  багатоквартирних  будинків необхідно укласти з управителем договір про надання послуги з управління  багатоквартирним будинком  щодо визначення  послуги з технічн6ого обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках відповідно до кошторису.

Станом на 20.06.2019р. по КП «Запоріжремсервіс» укладені такі договори по нижчевказаним адресам.

 

№пп Адреса
1 Соборний 186а
2 Насосна 37
3 Сержанта Медвєдєва 10
4 Билкіна 18
5 Фундаментальна 1
6 Компресорна 34
7 Перемоги 35
8 Історична 73
9 Гастелло  41-б
10 Незалежної України 52
11 Тіліженко  4
12 Перспективна 37

 

 

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю